duminică, 24 februarie 2013

Autorităţile statului încurajează evaziunea fiscală?


Primăria Municipiului Câmpina a organizat, de curând, o cerere de ofertă privind asigurarea serviciilor de pază şi supraveghere a obiectivelor aflate pe raza teritorial administrativă a sus amintitei cinstite primării. Totul este, aparent, corect şi cinstit - „Suntem cinstiţi până la prostie”.
După ce mai multe societăţi private de profil au depus oferte, a fost considerată câştigătoare societatea de pază S.C. BIS PROTECT GRUP S.R.L. după criteriul „preţul cel mai scăzut”. Până aici, nimic demn de luat în seamă!
Interesant este, însă, preţul la care s-a atribuit această licitaţie: 5,4 lei/oră/agent pază. Repet: 5,4 lei/oră/agent pază.


De ce oare mă mir şi mă tot mir atât? Păi, să vă explic stimaţi cititori... Tariful exprimat de S.C. BIS PROTECT GRUP S.R.L., acela de 5,4 lei/oră/agent pază, este ireal din mai multe puncte de  vedere.
În primul rând, în conformitate cu salariul minim pe economie costurile minime pe oră/agent pază sunt de 5,71 lei/oră/agent pază. O situaţie clară este prezentată în tabelul următor.



Ţinând cont de datele prezentate mai sus, cum, Doamne Iartă-mă, au ajuns cei de la S.C. BIS PROTECT GRUP S.R.L. la preţul acesta. Este un mister? Este un miracol? Oare cei de la S.C. BIS PROTECT GRUP S.R.L. deţin secretul profitului din nimic? Sunt debusolat total! Şi asta m-i se întâmplă pentru că datele prezentate nu includ costurile cu echipamentul din dotarea agentului de 5,4 lei şi nici cheltuielile cu orele suplimentare, sporurile de noapte, concediile de odihnă sau medicale ori cu activităţile de control inopinat. Este ca şi cum ai face pază cu manechine de celuloid în loc de oameni, pentru că acele manechine nu cer salarii, nu cer concedii şi alte sporuri şi în acest fel are şi S.C. BIS PROTECT GRUP S.R.L. ceva profit. 
De precizat este faptul că dacă s-ar introduce şi aceste cheltuieli enumerate anterior atunci am ajunge la un onorabil preţ de 7,5 lei/oră/agent pază.
Trist este că PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CÂMPINA s-a pretat să accepte de la un ofertant un preţ de dumping, favorizând în acest fel EVAZIUNEA FISCALĂ.
Ori, în „GHID PENTRU ACHIZIŢII PUBLICE” editat de Ministerul Finanţelor Publice la Capitolul „SIMPTOME DE FRAUDĂ ŞI CORUPŢIE”, punctul „1”, privind cauzele care generează corupţia ori frauda, este precizat termenul de „un preţ artificial”. Ca să nu mai vorbim de respingerea unei oferte ca fiind neconformă.
Această societate declarată câştigătoare trebuia din start respinsă din cauza prezentării acelui preţ artificial. Asta nu o spun eu, ci LEGEA, conform art. 36, alin. 2, punctul „c”, Secţiunea I, Capitolul IV - „Aplicarea procedurilor de atribuire”  din HG 925/2006, care enunţă cu surle şi trâmbiţe că o ofertă este neconformă dacă „conţine în cadrul propunerii financiare preţuri care nu sunt rezultatul liberei concurenţe şi care nu pot fi justificate” (http://legeaz.net/hg-925-2006/art-36-aplicarea-procedurilor-de-atribuire).
În cazul de faţă vorbim despre un preţ care nu reflectă realitatea, dat fiind faptul că este foarte mic, ceea ce conduce la ideea de supravieţuire a ofertantului câştigător prin adoptarea unor soluţii „neortodoxe”(comisioane ilegale, neîntocmirea contractelor de muncă în raport cu orele prestate, declaraţii false etc). Şi cum se traduce stimaţi cititori această practică, în limbaj absolut civilizat? Răspuns corect: EVAZIUNE FISCALĂ!  
Dar cine este marele câştigător S.C. BIS PROTECT GRUP S.R.L.? Potrivit http://www.firme.info/bis-protect-grup-srl-cui29329053/ vă informez că:
1. Informaţii generale privind S.C. BIS PROTECT GRUP S.R.L. preluate la data de 23.11.2012
- Firma înfiinţată în anul 2011.
- Ultima înregistrare la ANAF: 10.01.2012.
- Prelucrarea ultimelor informaţii depuse la ANAF: 24.02.2012.
- Agent comercial înregistrat ca plătitor de impozit pe profit înregistrat la data de 11.11.2011.
- Firma plătitoare de TVA începând cu data de 01.02.2012 .
- Nu există înregistrări că se plătesc asigurări sociale.
- Nu există înregistrări că se plătesc contribuţii de asigurări pentru şomaj.
- Nu există înregistrări că se plăteşte contribuţia angajatorilor pentru Fondul de garantare pentru plata creanţelor sociale.
- Nu există înregistrări că se plăteşte contribuţia pentru asigurări de sănătate.
- Nu există înregistrări că se plăteşte contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii de la persoane juridice sau fizice.  
2. S.C. BIS PROTECT GRUP S.R.L. - Date Economice
- Cifra de faceri: 27.500 Lei.
- Profitul net: 0 Lei.
- Pierdere net: 435 Lei.
- Profit brut: 0 Lei.
- Pierdere brut: 435 Lei.
- Salariaţi: 0 angajaţi.
- Tipul de activitate, conform clasificării CAEN: Activităţi de protecţie şi gardă.
- Datorii Total: 25.000 Lei.
- Cheltuieli totale: 27.935 Lei.
- Venituri totale: 27.500 Lei.
- Active imobilizate TOTAL: 2.045 Lei.
- Active circulante TOTAL: 22.720 Lei.
- Stocuri: 0 Lei.
- Disponibilităţi băneşti/Casă şi conturi la bănci: 0 Lei.
- Creanţe: 21,066 Lei.
- Cheltuieli în avans: 0 Lei.
- Venituri in avans: 0 Lei.
- Capitaluri: -235 Lei.
- Patrimoniul regiei: 0 Lei.
- Patrimoniul public: 0 Lei.
- Provizioane pentru riscuri si cheltuieli: 0 Lei.
- Capital social subscris şi vărsat: 200 Lei.
Dumneavoastră, nu v-i se pare că acest „câştigător” seamănă foarte bine cu o „firmuliţă de apartament” transformată peste noapte într-o căpuşă cât toate zilele care a găsit ceva bun de supt de la STATUL nostru scump, darnic şi drag, ai cărui slujbaşi mărunţi sunt mereu cu ochii cât cepele şi cu buzunarele larg deschise după un ciubucel cât mai dulce?
Stimaţi cititori, dacă mă mai suportaţi un pic o să vă explic cum stau lucrurile.
Firma S.C. BIS PROTECT GRUP S.R.L. provine din S.C. GALANT SECURITY S.R.L. care în momentul de faţă se află în faliment.
Schema după care se lucrează, în general, este una simplă pe principiul „suveică”. Adică, de regulă, diverse persoane din lumea interlopă sau foşti poliţişti ori ofiţeri de securitate, oameni cu o moralitate îndoielnică înfiinţează o societate care prestează servicii de securitate care are în prim plan un administrator „interfaţă”, de regulă un „no name”. Ulterior, această societate practică preţuri de „dumping” care nu pot fi acoperite în mod cinstit şi real: nu plătesc TVA introducând facturi fiscale false, nu fac contracte de muncă personalului pe timpul real de lucru sau nu le fac deloc acte oamenilor, au un rulaj mare de personal pe timp limitat, etc. Apoi, urmează plata unor comisioane la administraţia financiară iar reprezentanţii acesteia „uită” să îi someze astfel firma înregistrează datorii colosale care sunt, ulterior, şterse din baza de date. Vă vine să credeţi? OK.
În final, firma cu probleme dar „dădătoare de ciubuc” este băgată în faliment şi apoi „omul din umbră” (Patronul firmei băgată în faliment) înfiinţează o altă firmă cu un alt administrator (la fel de priceput ca anteriorul) care urmează aceiaşi schemă. Şi o ţin aşa până la adânci bătrâneţi pe principiul „Hai să-i prostim pe proşti”.
Şi ca să vezi poveste! Reprezentaţii S.C. BIS PROTECT GRUP S.R.L. mai au şi alte contracte în judeţul Prahova, care sunt la fel de evazioniste. Mai mult decât atât, culmea tupeului, ei se laudă, pe faţă, că ar avea relaţii „şmechere” la ITM, Poliţie şi la respectabilul şi temutul ANAF. Astfel, micul dădător de şpăguţă este acoperit până peste cap.   
Ei... în cazul acesta, prostul cel mare şi câştigătorul premiului „Boul de Aur” este STATUL, că doar el este păgubit. Sau nu îl interesează? Ce mai! În România este posibil şi numai şmecherii trăiesc bine. Ceilalţi,... Dumnezeu cu Mila Sa!

14 comentarii:

  1. interesante date. as dori sa mai adaug si ca aceasta firma bpg au toti angajatii pe o alta firma numita ROVER SECURITI care lucreaza precum robotii cu program de 24 cu 24 si salarii de 10 milioane vechi impozabili. eu sunt unul dintre cei acre au lucrat pentru aceasta firma bis protect grup doar cu uniforma si masina de servici pentru ca am fost angajat pe ROVER SECURITI care are ca patron acelasi sef ca si bpg. Doua firme neserioase si tepuitoare. luna asta lucreaza unul luna viitoare unul bineinteles fara salarii k sunt mintiti ca azi ca maine si de aceea isi permite sa ofere acel pret pe ora

    RăspundețiȘtergere
  2. Da se pare ca este firma doamnei Anastase de prin Guvern (nu stiu exact ce e pe acolo), condusa de domnul director Brebeanu , fost sef de politie la Campina , dat afara din nush ce cauza, iti poti face o idee ca nu prea isi da interesul Fiscul sa o controleze.

    RăspundețiȘtergere
  3. Muncesc.oameni.de.geaba.si.ieu.an.lucrat.la.iei.capul.rautatilor.ieste...nugan.marina.opreste.bani.salariatilor.sa.schibe.masina.ma.rog.de.iei.sami.dani.

    RăspundețiȘtergere
  4. Hahahaha ce prosti sunteti ! Firma isi plateste toate taxele catre stat si v-a pus pe masa o paine cinstita . Veniti sa va angajati si dupa 2 saptamani cereti concediu !!!!!! Vi se pare normal ??? Mie nu ! Cand va angajati vi se expune clar programul de lucru grila de salarizare si toate conditiile apoi cand vin controale va gasesc beti morti in post sau dormind si voi vreti sa ce ? Sa fie corecti cu voi ? Pai nu sunteti voi corecti si fentati munca frustratilor si pun pariu ca toti care ati comentat pe aici inclusiv autorul articolului sunteti niste nimeni care nu stiu cum sa arunce cu noroi ! Sa vedem cum va descurcati la urmatorul loc de munca . Si acolo ve-ti incepe cu bloguri cu comentarii idioate .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa vedem care sunt prostii si cine mai poate sa zambeasca acum.Statul, pe care il ,,PACALEATI,, voi, acum v-a dat cazare pe 30zile pentru evaziune fiscala.Sa aveti grija de voi acolo PATRONILOR si sa fiti cuminti sa va tina mai mult...macar 5-6 ani...parazitilor ca o meritati.

      Ștergere
  5. Asa.zici.tu.frustrati.santeti.voi.si.niste.hoti.aveti.o.firma.de.cacat.stiti.sa.jermaniti.oamaniti.sa.va.fie.voua.bine.sa.ati.mai.iei.o.masina.marina

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce.paine.cinstita.ati.pus.voi.pe.masa.mai.hotilor.mai.sarlatanilor.santeti.o.firma.de cacat.sa.jefuiti.oameni.nemernicilor.santeti.toti.niste.mincimosi.nemernicilor.nu.va.ieste.rusine.dati.bani.la.oameni.si.dupa.aia.vorbiti.

    RăspundețiȘtergere
  7. acum ce mai ziceti ?
    am auzit ca firma are probleme mari, asa /?

    RăspundețiȘtergere
  8. marina lungan care venea in control noaptea in minijup ca poate ma prinde dormind.trebuia sa pun sula pe ia.cei de la secaria primea salariu mai mare ca-i aducea branza ,cauciucuri de iarna si tot felul de cadouri .dabea am scos salariu de la iei. puscaria sai manance.

    RăspundețiȘtergere
  9. ne mai dau astiea banuti nostri... cica lea prelungit arestul... ie belea la noi la cimpina

    RăspundețiȘtergere
  10. Dar an București cine-i verifica? La pantelimon , fizicienilor, mihai bravu, fara concedii, asigurări, vechime, banii fara state de plata, asta e evaziune fiscala. Nimeni nu se sesizează?

    RăspundețiȘtergere
  11. Pentru admin ,un singur lucru , Evrika security , Galant security , Bis protect grup si Bear security una si aceiasi firma condusa de Nedelcu Cosmin . respectiv anii 2011-2015
    De ce nu merge nimeni pe strada Fizicienilor 61-63 sector 3 Bucuresti pentru control ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru admin ,un singur lucru , Evrika security , Galant security , Bis protect grup si Bear security una si aceiasi firma condusa de Nedelcu Cosmin . respectiv anii 2011-2015
    De ce nu merge nimeni pe strada Fizicienilor 61-63 sector 3 Bucuresti pentru control ?

    RăspundețiȘtergere