luni, 18 februarie 2013

Accident grav de muncă la PENNY XXL SIBIU


Poarta care a ucis agentul de pază
Grupul REWE întreprinde toate demersurile pentru a nu apărea în presă informaţia legată de un regretabil accident de muncă.
Din această cauză, până în data de azi 18.02.2013, evenimentul produs pe data de 03.02.2013 a fost trecut sub tăcere.
Mai exact, în data de 03.02.2013, la magazinul Penny XXL Sibiu, în jurul orelor 23.30, la poarta de acces auto, a sosit un lucrător comercial care locuia într-un apartament aflat în incinta obiectivului.
Agentul de pază, GUJU MARIUS CONSTANTIN, care a fost domiciliat în Sibiu, str. Arieşului nr. 1, sc. B, etj. 2, apt. 29, CNP 1710322323911, încadrat la societatea de pază SWAT, a încercat să deschidă poarta de acces.
Aceasta fiind defectă de aproximativ 3 ani, prezenta greutate în manipulare fapt care a condus la căderea acesteia peste agentul de pază SWAT, provocându-i instantaneu moartea. Precizez că, agentul de pază se afla în serviciu de 24 de ore, lucru datorat lipsei de personal a firmei de pază angajatoare.

Calea de rulare a porţii - Ansamblu
Cu toate că, societatea SWAT a afirmat că vina este exclusiv a societăţii REWE, aceasta nu a putut face dovada concretă că agentul de pază a fost instruit conform planurilor de prevenire şi protecţie S.S.M. în scopul înlăturării şi diminuării riscurilor.
Totodată, nu există dovezi de instruire tematică şi nici procese verbale de instruire colectivă, Societatea REWE avea obligaţia de a instruii tot personalul care îşi desfăşoară activitatea în magazinul Penny XXL Sibiu, cel puţin cu privire la riscurile generale la care aceştia se expun în spaţiile sau zonele deţinute de REWE sau avute în folosinţă de această societate.

Calea de rulare a porţii - Detaliu
Este posibil ca documentele prezentate de către reprezentanţii REWE cu privire la faptul că această poartă a fost reparată, să nu fie tocmai în regulă, fiind cunoscut de către toţi angajaţii, faptul că această poartă este defectă de 3 ani.
Din declaraţiile agenţilor de pază, colegi de schimb cu agentul decedat, reiese că aceştia au fost chemaţi la sediul I.T.M. SIBIU pentru a da o declaraţie. Cu toate că nu au fost instruiţi şi nu au semnat vreodată un document (fişă) de protecţia muncii, acestora l-i s-a pus în vedere că dacă mai vor să lucreze la societatea de pază SWAT sau la obiectivul aparţinând REWE, să declare că au fost instruiţi în conformitate cu normele S.S.M. în vigoare.
Ceea ce ar fi trebuit să fie opritorul porţii
Potrivit unor date de ultimă oră, tendinţa este ca vina pentru acest nefericit accident de muncă să aparţină exclusiv celui decedat. Firma REWE vehiculează că agentul decedat ar fi avut probleme de ordin psihic.
Familia agentului decedat, consternată de cele întâmplate, a refuzat prezenţa reprezentanţilor SWAT şi REWE la ceremonia funerară precum şi propunerile ruşinoase şi de joasă speţă privind o înţelegere pe cale amiabilă pentru o viaţă de OM pierdută.
DANIEL GROSS - Administrator REWE
Mă întreb oare, care este poziţia conducerii REWE? Oare domnul DANIEL GROSS - administrator REWE - supranumit şi groparul MINIMAX DISCOUNT, a început, la propriu, să îngroape oamenii cu care lucrează? Oare domnul DANIEL GROSS şi ceilalţi responsabili din conducerea REWE dorm bine noaptea? Dacă răspunsul la această întrebare este DA, atunci avem o problemă.
Domnilor, voi cei cu funcţii de conducere pentru care încasaţi salarii frumoase, oamenii care vă bagă milioane în buzunare, cei care trudesc pentru profitul dumneavoastră în schimbul unui colţ de pâine, au nevoie măcar de condiţii sigure de muncă. Atât!
      Oricum, eu spun: Odihnească-se în pace bietul agent nevinovat şi să le fie somnul „uşor” celor vinovaţi pentru moartea unui OM.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu