miercuri, 20 martie 2013

Prefaţa unei cronici anunţate


          Paza bună trece primejdia rea!

         Sub acest titlu, vor fi publicate periodic, într-o pagină special destinată, diverse articole despre firmele de pază din România.
         Aceste informări sunt destinate în primul rând persoanelor fizice şi juridice care intenţionează să apeleze la serviciile unei astfel de societăţi de profil.
         Aici vor fi publicate listele proceselor în care sunt implicate aceste firme de pază, trimiteri la diverse site-uri care au dezvăluit gravele abateri de comportament şi executarea serviciilor de pază ori aspecte legate de moralitatea conducătorilor acestor societăţi.
         De asemenea, voi posta analize pertinente şi logice desprinse din situaţia acestor firme, firmele conexe care au legătură cu acestea şi reclamaţiile care le vizează.
         Într-o pagină separată,  va fi postat, pentru uzul dumneavoastră un mic dicţionar de termeni juridici. Acest dicţionar, are menirea de a vă uşura înţelegerea anumitor termeni care vor apare în aceste articole. Tot la această pagină va fi publicat şi link-ul care face trimitere la pagina de unde a fost procesată informaţia referitoare la definiţiile termenilor despre care se face vorbire.
         De ce fac acest lucru?
         Este corect ca viitorii beneficiari de pază să nu fie orbiţi de strălucirea şi lauda de sine ilustrată de aceste firme în paginile web aflate în proprietatea lor. Important este ca înainte de a contacta o firmă de pază aceasta să fie „periată” de viitorul beneficiar al serviciilor oferite atât de generos de aceste societăţi.
         De câte ori, unii agenţii ai acestor firme nu au comis abuzuri şi exces de zel care, prin acţiunile lor, au încălcat flagrant drepturile cetăţenilor stabilite prin Constituţia României? Aici mă refer, în special la „Libertatea individuală - Art. 23(2) -  Percheziţionarea, reţinerea sau arestarea unei persoane sunt permise numai în cazurile şi cu procedura prevăzute de lege.şi Dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică - Art. 22(2) - Nimeni nu poate fi supus torturii şi nici unui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant.”
          De câte ori, unele societăţi de pază îşi bat joc de proprii angajaţi şi de Statul Român? Pentru un profit mai consistent, aceste firme nu încheie contracte de muncă corecte în raport cu munca depusă şi, drept urmare, nu plătesc impozitele aferente Statului Român. 
          Angajatul de rând este cel care suferă într-un final. Cât despre ceilalţi, patronii firmelor de pază şi slujbaşii Statului, se înţeleg, uneori, între ei la „una mică”. Credeţi că la astfel de societăţi calitatea serviciilor de pază este cea promisă? Eu unul mă îndoiesc.      
          Tot aici, vor fi publicate trimiteri către dovezi care vor fi sub formă de clipuri video, imagini foto sau documente care să susţină şi să dovedească că veridicitatea acestor articole. 
          Articolele care vor fi postate nu urmăresc să defăimeze sau să aducă atingere unei persoane fizice sau juridice. Ele nu sunt rău intenţionate şi au ca scop reducerea riscului de înşelare a încrederii consumatorului de pază şi creşterea calităţii serviciilor oferite de societăţile de profil. 
          Dacă, la un moment dat, va consideraţi nemulţumit de serviciile primite de la o societate de pază sau aţi fost agresat ori supus unui tratament degradant de un angajat al unei societăţi de pază, vă  rog să transmiteţi prin e-mail unomindignat@gmail.com istorisirea necazului dumneavoastră.
          Trebuie să aveţi în vederea faptul că nu pot da curs relatărilor dacă nu aveţi dovezi sau dacă nu pot obţine aceste dovezi.
          Indignatul de pe stradă lucrează doar cu adevărul absolut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu